Opleiding: Artemis Media styling Adam, Haute Couture embroidery Saskia ter Welle, Goldwork embroidery RSN UK, Ecole Lesage.


Omschrijving Danielle Balfoort Embroidery

Met Danielle Balfoort Embroidery Art vertel ik middels hand borduurkunst mijn verhaal en wat mij inspireert. Persoonlijk en expressief in abstracte vorm verbeeld met gebruik van (traditionele) borduurtechnieken.

Mijn gevoel wil ik overbrengen en vertaal ik naar kleuren, structuren en technieken. Borduren is voor mij dan ook de perfecte combinatie van techniek en emotie.

Hand geborduurde kunst geeft letterlijk en figuurlijk diepte. In mijn werk verwerk ik meerdere lagen en door tegenstellingen in techniek en materialen te gebruiken (denk aan mat vs glans of grof vs verfijnd) gaat een borduurwerk leven

Mijn borduurkunst wil ik delen, zowel online als offline, zodat mensen zelf de schoonheid en vakmanschap kunnen ervaren.
Borduren is voor mij een ambacht die ik graag in al haar facetten laat zien. Een verzameling van technieken, hoogwaardige materialen en eigenzinnig design.

Het mooie van wat ik doe is dat ik me lostrek van het ’snelle en jachtige’. Borduren heeft tijd en focus nodig. Vandaar mijn motto ’Beautiful things take time to grow’