Tineke Hendriks

Kunstkring BeeKk Tineke Hendriks
Schrijven
www.tinekehendriks.nl
info@tinekehendriks.nl

Tineke Hendriks (Den Haag 1949) is schrijfster, ze schildert met woorden. Ze schept een wereld waarin ze een tijdje ronddwaalt met de hoop dat anderen er later met hetzelfde genoegen in ronddwalen.
Ze begon met kinderverhalen en boeken voor pubers. Voor haar jeugdboek over de tweede wereldoorlog kreeg ze de jaarlijkse prijs van Wizo (Women’s International Zionist Organisation). Twee van haar boeken zijn vertaald in het Duits en een boek in het Koreaans.
Tegenwoordig schrijft ze romans. Haar laatste roman De zee, de zee alleen gaat over de Noorse schilderes Betzy Akersloot-Berg (1850-1922). Zij was een leerling van Mesdag en schilderde de zee langs de hele Europese kust, van de Noordkaap tot aan Capri.
Het boek waaraan ze nu werkt, gaat weer over een schilderes; deze keer is dat Elisabeth Rietveld, de dochter van Gerrit Rietveld.
Vooralsnog is ze als schrijfster een vreemde eend in de bijt van BeeKk. Maar in wezen doet ze hetzelfde als beeldend kunstenaars: ze maakt iets wat er eerder nog niet was.