BeeKk Exposities

BeeKk exposities worden georganiseerd door het bestuur van BeeKk in samenwerking met
  • Het Lichtruim, Planetenplein, Bilthoven,
  • De Kunstgang, Gemeentehuis Jagtlust, Bilthoven,
  • Rabobank Rijn en Heuvelrug te Zeist met jaarlijks doorlopende wissel-expositie,
  • Kunstroute-weekend in De Bilt, Bilthoven, Groenekan,
  • Cultureel Centrum Watdajel met BeeKk in Beeld.

Komende BeeKk Expositie

Kunstkring BeeKk

Corrie Schmelter (De Bilt)
Corrie beeldhouwt al meer dan 30 jaar en is nog steeds verbaasd wat elke steen met haar doet en wat zij met de steen doet. Het is dit samenspel dat het proces van creëren voor haar steeds weer spannend maakt. Haar beelden bestaan uit duidelijke lijnen en vlakken en hebben abstracte vormen.
Bozenna de Bree (Bilthoven)
Bozenna schildert al een aantal jaren met passie met acrylverf op canvas, soms gecombineerd met een vorm van collage. Haar werk gaat vaak over een maatschappelijk relevant thema, zoals onrecht, ongelijkheid of andere aspecten van ons dagelijks leven.
Trudie van Haaster (Driebergen)
Trudie heeft een fysieke theater achtergrond en gaf fysieke theater training op de HKU. Daar produceerde en maakte zij haar eigen kostuums. Sinds 2018 werkt ze als autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel in combinatie met andere materialen. Dit jaar won zij de Hans Nijhof Kunst prijs in de regio Utrechtse Heuvelrug.
Flox Den Hartog Jager (Zeist)
Flox is steeds op zoek naar verhalen in haar werk. Inspiratiebron is het menselijk leven en mythen, legenden, verhalen en symbolen, die het leven duiden, ook al is het met een knipoog. Zij bewerkt de textiele ondergrond met monoprinten, zeefdrukken, paper lamination, batikken of discharge. Maar het liefst borduurt ze met de hand of de machine.
Mirjam Roest (Bilthoven)
Mirjam werkt met verschillende technieken, zoals grafiek, tekenen en schilderen. Ondanks die diversiteit heeft haar werk een zekere homogeniteit. Inspiratie doet zij op in het dagelijks leven tijdens vakanties en in de natuur. In losse notering probeert zij haar beeld van de werkelijkheid op doek of papier te krijgen.
Totie Cronie (Groenekan)
Totie werkt met verschillende tweedimensionale technieken, waaronder zeefdruk, collage, schilderen en tekenen. Soms maakt zij ook ruimtelijker werk. Thema’s die vaak terugkeren zijn identiteit, onschuld, ongemak en kwetsbaarheid. Zij is altijd op zoek naar beelden uit de wereld om haar heen en dingen die haar aanspreken of een herinnering oproepen.
Corry de Rooy (Bilthoven)
Corry schildert (olieverf) sinds 2012. Portretten is echt haar thema: de uitdrukking van een gezicht, wat zegt die? ‘Hoe vang ik die blik.’ is waar ze naar op zoek is in haar schilderijen. Het is steeds weer verrassend om te doen en soms ook een worsteling. Naast het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk.
Annemieke Keijzer (Westbroek)
Fotografie is een passie en landschap en natuur is haar belangrijkste inspiratiebron. Landschap dat zich met iedere stap, seizoen anders vertaalt. Naast ‘het zien’ is een foto ook een medium om ervaringen en emoties mee uit te drukken. Ze wil haar foto’s een eigen identiteit geven.