Berichten van Leden

Zomerkunst expositie.

Na de zeer succesvolle zomerexpositie van vorig jaar exposeren diverse kunstenaars van P'Arts ook nu weer hun werken tijdens een 'Zomerkunst' tentoonstelling. En net als toen is er iedere zondag een andere gastexposant. U kunt genieten van beelden, schilderijen, mozaïek, foto's, keramiek, textile art etc.

Van 11 juli t/m 29 augustus bent u iedere zondag welkom in de Gehoorzaal tussen 11 en 17 uur.
Vijverhof, 3734 DA Den Dolder.

De 13 vaste exposanten van P’Arts zijn:
Joke L.C. van Beetem, Marga Damman, Hans Doortmont, Renée Ginder, Ada de Groot, Peter van der Heijden, Roel Hoogenboom, Elzelien Jansen, Peter de Keizer, Eric Lugtigheid, Liz van Munster, Manon Posthuma en Clarissa Vis, zie https://www.stichtingparts.nl/kunstenaars/

De gastexposanten zijn:
11-07-21 Trudie van Haaster : Textile Art kunstenaar
http://www.trudievanhaaster.nl
18-07-21 Bibet Buurman : Schilderijen
http://www.detoets.nl/index.php/14-galerie/88-bibet-buurman
25-07-21 Loek van Walsem : Photographic Art
http://www.worldwide-art.com/
01-08-21 Kees van Gogh : Kunst- en Zwart/ Wit Fotografie
https://www.keesvangogh.nl/
08-08-21 Ruud Termijn : Metal Art & Design
https://ruudtermijn.com/
15-08-21 Welmoed Reitsma : Fotografie en schilderijen
http://www.welmoedreitsma.nl/
22-08-21 Annemarie Voets : Tekeningen
https://www.annemarievoets.com/
29-08-21 Totie Cronie : Schilderijen
https://www.totiecronie.nl/
Vier de zomer bij P'Arts en laat u verrassen door heel veel moois!!
Kinstkring BeeKk

De Mens in het Midden.

Expositie ‘de Mens in het Midden’ Restaurant Boerderij de Middenhof,Nieuwegein
5 jun 2021 – 1 nov 2021
Schilderijen Ineka Croon, fotografie Jan Donders.

Schilder Ineka Croon en fotograaf Jan Donders hebben elkaar op het kunstzinnige vlak gevonden in het uitbeelden van mensen. Mensen die vrolijk zijn, van dansen houden, of bedachtzaam in zichzelf gekeerd zijn. De omgeving van café, woning, straat is een belangrijk element in de kunstwerken. Niet altijd staat ‘de mens in het midden’, ook alledaagse voorwerpen kunnen verwijzen naar de aanwezigheid van personen. Zij zijn het indirecte middelpunt. Het licht in de foto’s en schilderijen speelt een belangrijke rol: accenten leggen waar de kunstenaar de aandacht op wil vestigen. Verf spat van het doek af, het kleurgebruik roept vrolijke gedachten op. De wereld van de mensen is soms surreëel uitgebeeld, de fantasie van de maker is immers niet gebonden aan de reële wereld. Emoties van kunstenaar en toeschouwer raken elkaar.
Kinstkring BeeKk

Gerrit van Esterik bij PCB Advies- en Informatiecentrum

Uit de Biltsche Courant:
De komende maanden is het werk van Gerrit van Esterik te zien bij PCB Advies- en Informatiecentrum in Bilthoven. Van Esterik woont sinds 1981 in Bilthoven. Hij is lange tijd in het onderwijs werkzaam geweest en geeft nog steeds schilderles aan groepen. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met schilderen – olieverf en acryl – aquarelleren en tekenen. Hij exposeerde diverse malen. Het gemeentemuseum van Woerden heeft een schilderij van hem aangekocht . In de Voorhof in De Bilt en in een kleuterschool in Nicaragua heeft hij muurschilderingen aangebracht. Zijn werk is meestal klein van formaat en vertoonde aanvankelijk een zekere affiniteit met het surrealisme. Later werd zijn werk kleuriger, vooral ook in zijn landschappen. Het heeft dan een expressionistische inslag. De laatste tijd zien we weer duidelijk de invloed van het surrealisme. Zijn liefde voor geel is hier goed zichtbaar. We zien ook vaak meer voorstellingen in een schilderij. Het zijn veelal verstilde werken met een persoon.
De expositie van Gerrit van Esterik is te bezichtigen tot eind oktober 2021 in het PCB Advies- en Informatiecentrum, Uilenpad 1 in Bilthoven. De toegang is gratis.
De openingsdagen PCB Advies- en Informatiecentrum zijn dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 -17.00 uur.
Kinstkring BeeKk

Kitty Korver exposeert in Scherpenzeel

Veel van het viltwerk van Kitty Korver zal in de maanden september en oktober komen te hangen in Galerie Te kunst en te Keur, Dorpsstraat 220, 3925 KJ, Scherpenzeel

Daarnaast zal haar werk 2,3 en 4 juli te zien zijn tijdens de Europartfair Amsterdam, Westergas, stand nr.49.
Zie voor adres, openingstijden, bestellen toegangsbewijzen en prijzen: europartfair.com
Als je 3 of 4 juli gratis de artfair wilt bezoeken kun je je aanmelden op www.europartfair.com/tickets en daar bij de discountcode EAF49 invullen.
Als je langs wilt komen, mail haar dan even! (kittykorver@gmail.com)
Kinstkring BeeKk

Expositie Nell Verbeek

Na lange tijd zonder exposities, kunstroutes, kunstmarkten mag Nell Verbeek weer deelnemen aan een expositie. Bij Kerkhof-Galerie en Beeldentuin te Purmerend staat ze samen met Frans van Vuuren (schilderijen) van 28 mei t/m 11 juli 2021 in de kapel.
Let op : de openingstijden van de kapel zijn op vrijdag tm zondag van 13.00-16.00 uur.
Zelf zal ze af en toe aanwezig zijn. De juiste datum laat ze te zijner tijd weten via Facebook.
Kinstkring BeeKk

LIJNEN Koen Wilgehof-Sodaar en Trudie van Haaster

LIJNEN door Koen Wilgehof-Sodaar en Trudie van Haaster.
Lijnen, je houdt ervan of je houdt er niet van.
Rechtlijnigheid riekt al snel naar strak vasthouden aan een manier van denken of aan regels. Star en onbuigzaam zijn, of te principieel, liggen op de loer. Landschappen en steden bijvoorbeeld, die langs rechte lijnen zijn ingericht, worden vaak ervaren als saai en leeg. Tegelijkertijd bieden lijnen duidelijkheid, helderheid en rust.
Ontdek zelf wat lijnen met je doen in het Carré Atelier op zondag 23 mei. De deuren staan van 12.00 en 16.00 uur voor je open.
Kinstkring BeeKk

De kunst van het overtuigen
Eefje van den Braak.

Van 27 augustus tm 5 september exposeert Eefje van den Braak in de Utrechtse Janskerk in het kader van het Festival Oude Muziek. Onder de paraplu van de Stichting Utrechtse Aarde tonen 13 keramisten hun werk onder het motto 'De kunst van het overtuigen'. Voorafgaand aan het evenement wordt het maakproces van de deelnemers gefilmd. De video van Eefje is al klaar (het werk dat ze gaat exposeren is nog volop in ontwikkeling). Nieuwsgierig naar het werkproces?
kijk hier
Kinstkring BeeKk

Expositie Elisabeth Copijn e.a.

Een expositie in Gehoorzaal P’Arts Vijverhof Den Dolder met werk van onder andere Elisabeth Copijn
Kinstkring BeeKk

Expositie Bert Deun

Bert Deun is kunstenaarslid van Kunstkring BeeKk en exposeert met 30 schilderijen in het gezondheidscentrum De Bilt (Henrica van Erpweg 2), op de 1e verdieping. In De Vierklank van 5 mei verscheen dit stukje waarin Bert o.a. zijn inspiratie uit voor het werk van Georgia O'Keeffe.

Uit:De Vierklank van 5 mei 2021, door Henk van de Bunt.
Expositie
Bert Deun exposeert in het Gezondheidscentrum De Bilt met 30 schilderijen.
In het gezondheidscentrum aan de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt hangen 30 schilderijen van Bert Deun.
Bert Deun uit De Bilt spreekt altijd over zijn tweede leven met schilderen: Ik kreeg pas op latere leeftijd de inspiratie om te schilderen. De wens was er wel, maar tijdgebrek en faalangst eisten hun tol. Na mijn 65ste vond ik dat ik de gok maar eens moest wagen. Ik schreef me in voor een cursus schilderen aan de Gironde in Frankrijk: een boeiende ervaring met veel ups en downs, maar zoals onze leermeester ons voorhield: Doorzetten! Het mengen en maken van kleuren was voor mij geen probleem. Ook met de vormgeving hield ik me beroepsmatig al veel bezig. Nu, na 15 jaar, ben ik nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en een eigen stijl. Mijn werk loopt van abstract naar figuratief en het werk van de Amerikaanse Georgia O’Keeffe heeft me vaak geïnspireerd vanwege haar lijnenspel en vormgeving.
Kinstkring BeeKk

Alkine van der Laan Expositie in Scherpenzeel

Van 4 mei tot en met 27 juni neemt Alkine van der Laan deel aan een expositie in de galerie te Kunst en te Keur. Naast schilderijen en beelden zijn ook haar tassen te zien. Ga vooral kijken. Galerie te Kunst en te Keur, Dorpsstraat 220 in Scherpenzeel, open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00- 17.00 uur.
Kinstkring BeeKk

Makers in het park

In het theehuisje bij het Landhuis in de stad, park Oog in Al , Utrecht wordt vanaf half april twaalf weekenden een pop up store gehouden met Utrechtse makers. Elk weekend zijn er twee makers aanwezig.
Alkine van der Laan is op zondag 2 mei aanwezig met haar tassen, wees welkom!
Meer te zien op facebook: Makers in het park
Kinstkring BeeKk

Aljona Belyaeva in Sterren op het doek

Afgelopen januari is Aljona gevraagd om deel te nemen aan het programma Sterren op het Doek van Omroep MAX . Die kans heeft ze met beide armen aangenomen. Ze kreeg het genoegen om de talentvolle Hadewych Minis te portretteren. Bent u benieuwd? Zaterdag 24 april is het resultaat 20:35 te zien op NPO 2. We nodigen je van harte uit om te kijken! Als je de uitzending hebt gemist, dan kun je de uizending terugzien op NPO start

Kinstkring BeeKk

“Inge’s hoekje“ in Galerie Aquarel-art

“Inge’s hoekje“ in Galerie Aquarel-art van Menno en Karen de Wit op de Zaadmarkt 83 in mooi Zutphen! Vier miniaturen en drie andere werken: Wacht!, Wasdag I en Eva’s Schuilplaats. Voor een officiële opening moeten we nog even geduld hebben. Mijn werk is al wel te bezichtigen en te koop via www.aquarel-art.nl
Aquarel, misschien wel een “vergeten Kunst”. Onterecht, vind ik... Aquarel is een unieke kunstvorm. En net als olieverf of acryl, een moeilijke techniek. Een mooie echte aquarel aan de muur is een unieke eye-catcher. Aquarel-art galerie en de verkoop website toont een brede in Nederland werkelijk unieke collectie aan aquarellen zowel in onderwerpen, technieken in zowel grote als kleine maten en in een breed prijs segment. Neem een kijkje!
Kinstkring BeeKk

Kom erbij en luister naar elkaar

Voorjaar 2020 kreeg Margreet de Vries van de kunstcommissie van het witte Kerkje te Odijk de opdracht om een kunstwerk te maken ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het kerkje.

Bij het lezen van de mogelijke uitgangspunten voor het kunstwerk, zoals ze door de Kunstcommissie waren geformuleerd, maar ook van de informatie over de kerkgemeente op de website, kreeg ze eigenlijk al gelijk de ideeën aangereikt.
Margreet schrijft:
Ideeën die passen bij het Keramisch werk dat ik tot nu toe gemaakt heb. Ik las zinnen zo-als:
- de protestantse gemeente Odijk wil een open en naar buiten gerichte gemeenschap zijn waar iedereen welkom is (zie de spiraalvorm)
-het kunstwerk mag als uitnodiging fungeren (zie de tekst op de waterschaal)
-het mag een gebruikersfunctie hebben (zie de zitelementen)
-de verbondenheid van het kerkje met de Kromme Rijn (zie water, beweging)
-plaats van de geloofsgemeenschap in het dorp: de kerk als ‘herberg', die de mensen ge-legenheid biedt om hun verhaal te vertellen en naar dat van anderen te luisteren. Een gemeenschap waar mensen omzien naar elkaar (zie tekst op het eerste zitelement)

Dit alles heeft geleid tot het Kunstwerk “Kom erbij en luister naar elkaar” zoals dat herfst 2020 op het grasveld bij het Witte Kerkje in Odijk geplaatst is.

Het werk bestaat uit 12 keramische zitelementen, die in een open cirkel, eigenlijk het be-gin van een spiraalvorm, zijn geplaatst. Het nodigt de mensen uit om ’binnen’ te komen: om daar met elkaar te praten, te luisteren, te mijmeren en zo ‘om te zien naar elkaar’.

De bovenkanten van de zitelementen zijn afgewerkt met diverse blauwe tinten glazuur en vormen samen een blauwe golf, als het water van de Kromme Rijn. Naar binnen toe worden ze steeds een beetje lager en veranderen ze van kleur.
De zitelementen staan allemaal enigszins uit het lood, richting midden. Hierdoor wordt beweging gesuggereerd: beweging van het water (van de Kromme Rijn), maar ook van de geloofsgemeenschap.

In het midden is een een grote ‘Waterschaal’ geplaatst op een voetstuk. Een schaal waar-in het regenwater blijft staan. Water beweegt bij een zuchtje wind, water weerspiegelt en is altijd levendig. De voet van de schaal is afgewerkt met een laagje klei uit het Kromme Rijngebied. Deze klei is gedolven aan de Achterdijk in Odijk.

Bijna 500 kilo steengoedklei is de laatste maanden door mijn handen gegaan. Alle delen zijn hol opgebouwd en mijn vingerafdrukken zijn zichtbaar gebleven op de bronsgekleur-de opstaande wanden.
Ieder deel is minstens 2x in de oven geweest, een enkel stuk nog een derde keer omdat ik niet tevreden was met de kleur. Het was een hele uitdaging om stukken van gemiddeld 35 kg in en uit de oven te tillen!
Het héle werk was eigenlijk een enorme uitdaging, zowel beeldend en fysiek en ook technisch, maar wel één waar ik met veel genoegdoening op terug kijk!

Kinstkring BeeKk

Te kunst en te keur

In de winkel van Connie van Winssen is er een expositie met werken van Willem Bultman, Annemieke Keijzer,
Connie van Winssen, Walda Mees, Annie Sturing, Trudie Trip, Jacqueline van Bergeijk en Rieke de Graaff. Kunst en te keur is te vinden in Scherpenzeel, Dorpsstraat 220
Kinstkring BeeKk

Expositie 'Gekleurd'

Inge Peeze exposeert in Galerie Paterswolde
Kinstkring BeeKk

Annemieke Keijzer exposeert in CaroArt Galery

Van 17 oktober - 27 november exposeert Annemieke Keijzer als gastexposant bij CaroArt Galery, Rustenburgstraat 52, Apeldoorn.
Openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag van 10.00 17.00 uur en zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.
Parkeren ; garage Brinklaan
Kinstkring BeeKk

Expositie in Galerie Mi

Er is tijdens de xpositie in Galerie Mi werkt te zien van o.a. Truus Werners
Truus zal zelf ook op 25 oktober aanwezig zijn, naast de dag van de opening op 4 oktober.
Mede exposant, Mieke Heitling geeft een demonstratie houtbewerken. Op Zondag 25 Okt.
Kinstkring BeeKk

Ode aan de Natuur

Zaterdag 5 september start de vierde editie van de NVK-ledenexpositie Ode aan de Natuur in het Nationaal Bomenmuseum in Doorn.
Te bezoeken tot en met 25 oktober. Bewonder de herfstkleuren van het Bomenmuseum en ook de heel uiteenlopende buitenkeramiek.
Ook het nieuwe werk van Eefje van den Braak, O#8, speciaal voor deze expo gemaakt, is er te zien.
Meer info: https://www.facebook.com/Ode-aan-de-Natuur-NVK-leden-expositie-110338243820086
Kinstkring BeeKk

Ontmoet het zachte zusje van keramiek

'Ontmoet het zachte zusje van keramiek' Kitty Korver exposeert in Galerie de Statenhoed met vilten wandobjecten en keramiek

Twello- Op zaterdag 26 september om 15.00 (ter geheugensteun: het is dan burendag) is de opening van de expositie 'Ontmoet het zachte zusje van keramiek' Daarna is de expositie te zien t/m 18 oktober.
Muziekoptreden van Gitaarduo Arianne de Vlieg en Hans van de Riet vanaf 14.00 !
Kitty ziet wolvilt als het zachte zusje van keramiek, omdat wol qua bewerkingsmogelijkheden diverse overeenkomsten heeft met klei maar veel zachter warmer en lichter is.

Ter kennismaking exposeert uw dorpsgenote Kitty Korver (1969) geboren en getogen in De Bilt, haar bijzondere kunstwerken in haar nieuwe woonplaats Twello.

Een solo-expositie met zowel vilten wandobjecten als keramiek als een combinatie van beiden!
Haar voor vilt ongewoon strakke, schaalvormige wandobjecten zijn technisch vernieuwend te noemen in de textielkunst en zijn een warme, soms kwetsbare weergave van haar innerlijk. De recente toevoeging van fragiele, ingekleurde, zelfgespoten porseleinen elementjes die boven het oppervlak van de schaal lijken te zweven verraden haar ervaring in de keramiek.
Als u de kunstenaar wilt ontmoeten mail dan bij voorkeur naar kittykorver@gmail.com, wanneer u langs wilt komen, dan zorgt ze dat ze zelf aanwezig is. Overigens is bijna al het werk te koop en mocht u achter de computer nog meer willen zien en lezen kijk dan op www.kittykorver.com

adres: Galerie de Statenhoed, Dorpsstraat 11a, Twello. Openingstijden galerie vrijdag 15.00-18.00 en za/zo 14.00-17.00
Zie website galerie omtrent mogelijke Coronamaatregelen.
www.kunstkringvoorst.nl en www.facebook.com/kunstkringvoorst
Kinstkring BeeKk

Nell Verbeek in Te Kunst en Te Keur

In september en oktober exposeert o.a. Nell Verbeek in de winkel van vormalig BeeKk (en bestuurs) lid Connie van Winssen.
De kunstwinkel van Connie, Te Kunst en Te Keur, is te vinden in Scherpenzeel, Dorpsstraat 220.
Te Kunst en Te Keur is open op Woensdag, Vrijdag en Zaterdag van 13:00 tot 17:00.
Kinstkring BeeKk

Vooruit, nog eentje dan

Op 12 en 13 september is een deel van de sculpturen en assemblages van Peter van Ardenne te zien bij Arteindhoven
Veel nieuw werk en gevorderde techniek.

Twintig exposanten van Art Eindhoven 2020 stellen een kunstwerk beschikbaar voor een veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel Stichting Kunstweek. Deze stichting is een culturele ANBI (door de overheid aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling) met de volgende missie: het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en de belangstelling voor Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder.

Voor de duidelijkheid: de kunstwerken die op de veiling worden aangeboden, zijn door kunstenaars geschonken. De opbrengst gaat dus in zijn geheel naar Stichting Kunstweek. Kijk op de website Arteindhoven voor meer informatie.

En natuurlijk zou Peter, het eervol vinden als zijn beeldje voor een behoorlijk bedrag geveild wordt!

Kinstkring BeeKk

Micro expositie Tussenruimten

Micro expositie Tussenruimten met werk van Trudie van Haaster in Den Dolder - Carré Atelier
Bezichtiging van 14 augustus tm 30 september
Openingstijden vrijdag tm zondag van 12:00 tot 16:00u.

Locatie: atelier/expositie - Carré Atelier - Den Dolder
Je vindt het Carré Atelier in het Carré gebouw achteraan op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve.
Een Plattegrondje en wat er meer te doen is op het terrein vind je op de website www.toevenopdehoeve.nl
Kinstkring BeeKk

Aline Adriani exposeert bij PCB Uitvaartwinkel

.
Kinstkring BeeKk

Mirjam Roest in KUNST IN BILT

Komende maand hangen "de vogeltjes" van Mirjam Roest bij KUNST IN BILT. Samen met twee vazen van Paul Werner, welke door Mirjam zijn beschilderd.
Elk weekend geopend van 12:30 tot 17:00
KUNST IN BILT is te vinden in de Dorpsstraat 34 De Bilt.
Kinstkring BeeKk