Berichten van Leden

BeeKk Kunstroute 2022

De jaarlijkse BeeKk kunstroute zal dit jaar plaatvinden op 21 en 22 mei. Kijk ook op de site voor meer info
Kinstkring BeeKk

Kees van Gogh
exposeert in Bovenwegen in Zeist

Vanaf 30 januari tot 1 mei exposeert Kees van Gogh met 30 kunstwerken in verpleeghotel Bovenwegen in Zeist.
Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 16.00uur
Kinstkring BeeKk

Geertje Eshuis
exposeert in Oranjepark-flat in Soest


Tot 21 maart hangen schilderijen van Geertje Eshuis in de gangen van de Oranjepark-flat in Soest.
Vredehofstraat 30.
Tot 13.00 uur vrije toegang.
Kinstkring BeeKk

Annemieke Keijzer exposeert
bij Kunst Uit Eigen Provincie


Het jaarlijkse kunstevenement 'Kunst Uit Eigen Provincie' is dit jaar voor de 22e keer georganiseerd door VVSO/WVT.
De expositie is dagelijks te bezoeken van donderdag 23 december t/m dinsdag 4 januari tussen 12.00 en 16.30 uur.
Adres: Talinglaan 10, 3721 EA Bilthoven.
De actuele Corona richtlijnen zijn van toepassing.
Een Corona toegangsbewijs is verplicht.
Kinstkring BeeKk

De Dood Is Een Schoft
werk van Peter van Ardenne

Peter van Ardenne exposeert volgend jaar in Venetië. Hij is door het European Cultural Centre Italy uitgenodigd om een aantal van zijn assemblages te laten zien tijdens de expositie Personal Structures. Een grote manifestatie met kunstenaars uit de hele wereld die parallel loopt met de Biënnale van 23 april t/m 31 oktober 2022. Peter exposeert zijn werk - waarvan hij een deel speciaal voor deze expositie vervaardigde - onder de persoonlijke subtitel De Dood Is Een Schoft, natuurlijk wel vertaald in het Engels en Italiaans.
op https://ecc-italy.eu/exhibitions/upcoming kun je lezen:

"Personal Structures" presents a small part of the complex development of contemporary art. This exhibition as a total can be seen as an indication towards the further global development of contemporary art. This exhibition presents a creative language mainly based upon conceptualizing human expressions in art, rather than focussing on craftsmanship. The exhibited works at our Venice Biennial Art Exhibition, present the awareness of each artist, questioning and reflecting, where do I come from, where am I, and where to go.
Kinstkring BeeKk

Werk van Truus van den Heuvel bij PRESENT

PRESENT, kunst en design, tentoonstelling met betaalbare kunst en design voor de feestdagen met werk van Truus van den Heuvel.
PRESENT is te zien bij KUNSTLIEFDE, Nobelstraat 12 a , 3512 EN Utrecht van 20 november t/m 1 januari. De opening zal op 20 november plaatsvinden.
Truus laat weten:
Al een paar jaar beschilder, doorboor en bewerk ik vierkante paneeltjes en gebruik er soms papiergaren bij. Meestal werk ik aan een aantal paneeltjes tegelijk, laat ze op elkaar reageren en maak zo een combinatie van bij elkaar horende werken, negenluiken vooral. Geabstraheerde landschappelijke figuratie duikt daarbij sinds kort op – niet alleen in de paneeltjes, maar ook in een serie collages die ik onlangs maakte.
Kinstkring BeeKk

Truus van den Heuvel exposeert in het STROOMHUIS

Expositie in het STROOMHUIS Neerijnen, met werk van Truus van den Heuvel.
Het STROOMHUIS kan men vinden aan de Van Pallandtweg1, 4182 CA, in Neerijnen.
De expositie met collages van Truus van den Heuvel en Loes Wolf is te zien op donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uu
Kinstkring BeeKk

=== BeeKk in Beeld ====

In het laatste weekend van oktober is de jaarlijkse BeeKk in Beeld expositie van Kunstkring BeeKk.
Dit keer exposeren 19 kunstenaars in de galerie Kunst in de Kelder, bij de Bilthovense Boekhandel, Juianalaan 1 in Bilthoven.
We kijken uit naar ons publiek en houden ons ook aan enkele covid-regels, dus geen feestelijke opening en er is een gefaseerde aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars.
Kinstkring BeeKk

Peter van Ardenne
bij de Pop-Up-Galerie in Bilthoven

Een voormalig bankgebouw in Bilthoven vol kunst, design en originele cadeaus. Sasja Bork heeft het weer goed voor elkaar in haar 7e pop-up galerie. Peter van Ardenne ( www.assemblage-kunst.com ) is er exposant met vijf assemblages. Ze staan er een aantal weken en worden dan omgewisseld voor ander werk.
Openingstijden:
Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Adresgegevens:
Pop-Up-Galerie Bilthoven
Vinkenlaan 2
3722 AJ Bilthoven
Kinstkring BeeKk

Mirrors of the soul
Werk van Frederique Doelen

Frederique neemt aan een expositie in de galerie van Olivia O'Keeffe in Houten met haar serie 'Mirrors of the soul', waarmee ze een ode aan de vrouw brengt.
Ze zal in de galerie in Houten aanwezig zijn op maandagmiddag 20 september tussen 3 en 5 uur. De expositie loopt t/m zaterdag 27 november.
Kinstkring BeeKk

Wereldverzachter. Werk van Kitty Korver te zien in Te Kunst en Te Keur

Kitty Korver uit Twello. Haar opleiding in de kunst omvat onder meer een verblijf aan de Vrije Academie in Den Haag.
Sinds 2010 maakt Kitty Korver exclusieve holle vilten wandobjecten (met een houten steun- en ophangsysteem).
Haar objecten hebben vaak een grafisch karakter. Hiervoor maakte ze jarenlang keramische objecten.
Door de jaren heen exposeerde ze in galeries en musea door heel Nederland, Europa en Australië.
Een strakke vormgeving en eigenzinnige methodes verbinden de twee disciplines en periodes.
Bij keramiek lag de nadruk vaak op ratio en toegepaste vormgeving, nu wordt in de textiel het werk verrijkt met een meer persoonlijke inhoud.


Werk van Kitty Korver is in september en oktober te zien in galerie Te Kunst en Te Keur. Dorpsstraat 220 3925KJ Scherpenzeel
Kinstkring BeeKk

Mieke de Vries exposeert tijdens de Kunstroute

Uit de Vierklank, door Kees Diepeveen

Mieke de Vries is al vele jaren lid van de Kunstkring Beekk. Op zaterdag 4 en zondag 5 september van 12.00 tot 17.00 uur exposeert zij in het kader van de Kunstroute, beelden en schilderijen in haar tuin op de Kievitlaan 35 in Maartensdijk. ‘Als kind zat ik al graag te tekenen en te knutselen. Het was daarom niet gek dat ik naar de Pedagogische Academie ging’ aldus Mieke.’ Het fijnste vond ik de lessen pedagogiek en creatieve vakken als tekenen, schilderen en werken met klei. Na enkele jaren in het kleuteronderwijs en het gezin ontdekte ik in Hilversum Frater Beatus, een goede docent boetseren en schilderen. Van hem leerde ik vooral goed kijken. Werken naar levend model was wel het moeilijkst. Op mijn kinderen heb ik goed kunnen oefenen’.

Inspiratiebron
Mieke: ‘Bij mijn beelden is het de mens en dan vooral de vrouw die centraal staat. Vrouwen in allerlei vormen en stijlen, dun, lang, kort en dik. Bij mijn schilderijen staat de mens, maar ook de natuur centraal. Landschappen, bloemen en dieren schilder ik met veel plezier en passie. Regelmatig zijn mijn werken te zien op exposities en geef ik lessen in boetseren met klei en was’. Haar eerste expositie was in het toenmalige ziekenhuis Berg en Bosch in Bilthoven. Mieke: ‘Ik had een beeld van een werkpaard gemaakt, die ik in de wei had zitten schetsen. Het beeld kreeg de naam van de eigenaar: ‘de Knol van Krol’. Later belde de heer Krol mij op om te zeggen dat hij interesse had in het beeld’.

Uitdaging
In de jaren ‘70 werd het Cursusproject opgezet in Maartensdijk. Allerlei taalcursussen, kooklessen etc. vonden een gretig publiek. Mieke: ‘Toen besloot ik om ook lessen in boetseren te geven en dat liep vanaf het begin heel erg goed. Exposeren deed ik in de zomermaanden graag op de kunstmarkten van Bergen en Bergen aan Zee met uitzicht op zee/ Ook heb ik aan exposities van de Beekkring deelgenomen in het Gemeentehuis Jagtlust. In het Jubileumjaar 900 jaar De Bilt in 2013 kreeg ik de vraag of ik een beeld van keizerin Mathilde wilde maken. Dat was een uitdaging. Na het lezen van haar geschiedenis heb ik er een krachtige, trotse vrouw van gemaakt die wist wat ze wilde’ aldus Mieke .Het beeld is te zien in een vitrine in de Mathildezaal van het Gemeentehuis.
Mieke maakt nog steeds keramische beelde
Kinstkring BeeKk

Inge Peeze bij de Pop-up Gallery in Bilthoven

Groepsexpositie, 500m2 vol kunst, design en originele cadeaus. Toegankelijk, betaalbaar en met een vrolijke twist. Van Inge Peeze zijn er kleurrijke stillevens te zien en er is een aparte ruimte ingericht met werk uit de serie 'Backdrop'.
De expositie loopt van 2 juli 2021 tot en met oktober 2021.
Openingstijden:
Woensdagen van 1300 tot 1700 uur.
Zaterdagen van 1100 tot 1700 uur.

Adresgegevens:
Pop-up Gallery Bilthoven
Vinkenlaan 2
3722 AJ Bilthoven

Voor meer informatie
Website Inge Peeze: www.ingepeeze.exto.nl
Kinstkring BeeKk

Kunstroute BeeKk 2021.

Jaarlijks organiseert BeeKk een kunstroute. Daarbij stellen een groot aantal kunstenaars hun atelier open en exposeren hun werk en dat van mede kunstenaars.
In 2021 zal deze kunstroute op zaterdag 4 en zondag 5 september plaatsvinden.
Van 3 tot en met 15 september is er tevens een overzichtstentoonstelling van deze kunstenaars in het Lichtruim.
Klik hier voor de folder.
Kinstkring BeeKk

Chateau d’Aspremont Lynden. met werk van Inge van Elst.

Chateau d’Aspremont Lynden in Oud-Rekum België! Het gaat voor de 2e keer gebeuren! Van 14 augustus tot en met 12 september 2021. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 18.00 uur. Een initiatief van twee zeer gepassioneerde kunstenaars en organisatoren: Lied de Haas en Mathy Engelen. Een uitzonderlijk bijzondere expositie met 'net' even die andere kunst waar de Aquarellen van Inge van Elst met haar Muze de Spynx als 'vissen in het water' zijn! Ca 60 kunstenaars laten er hun creaties zien. Kunst hangend aan de muren en panelen, liggend in vitrines, staand in de mooie tuin en door alle zalen. Inge houdt van natuurlijk verval en het Chateau voldoet in deze subliem en zorgt voor een onwerkelijk mooie combinatie met de getoonde werken. Een absolute aanrader!
Kinstkring BeeKk

Zomerkunst expositie.

Na de zeer succesvolle zomerexpositie van vorig jaar exposeren diverse kunstenaars van P'Arts ook nu weer hun werken tijdens een 'Zomerkunst' tentoonstelling. En net als toen is er iedere zondag een andere gastexposant. U kunt genieten van beelden, schilderijen, mozaïek, foto's, keramiek, textile art etc.

Van 11 juli t/m 29 augustus bent u iedere zondag welkom in de Gehoorzaal tussen 11 en 17 uur.
Vijverhof, 3734 DA Den Dolder.

De 13 vaste exposanten van P’Arts zijn:
Joke L.C. van Beetem, Marga Damman, Hans Doortmont, Renée Ginder, Ada de Groot, Peter van der Heijden, Roel Hoogenboom, Elzelien Jansen, Peter de Keizer, Eric Lugtigheid, Liz van Munster, Manon Posthuma en Clarissa Vis, zie https://www.stichtingparts.nl/kunstenaars/

De gastexposanten zijn:
11-07-21 Trudie van Haaster : Textile Art kunstenaar
http://www.trudievanhaaster.nl
18-07-21 Bibet Buurman : Schilderijen
http://www.detoets.nl/index.php/14-galerie/88-bibet-buurman
25-07-21 Loek van Walsem : Photographic Art
http://www.worldwide-art.com/
01-08-21 Kees van Gogh : Kunst- en Zwart/ Wit Fotografie
https://www.keesvangogh.nl/
08-08-21 Ruud Termijn : Metal Art & Design
https://ruudtermijn.com/
15-08-21 Welmoed Reitsma : Fotografie en schilderijen
http://www.welmoedreitsma.nl/
22-08-21 Annemarie Voets : Tekeningen
https://www.annemarievoets.com/
29-08-21 Totie Cronie : Schilderijen
https://www.totiecronie.nl/
Vier de zomer bij P'Arts en laat u verrassen door heel veel moois!!
Kinstkring BeeKk

De Mens in het Midden.

Expositie ‘de Mens in het Midden’ Restaurant Boerderij de Middenhof,Nieuwegein
5 jun 2021 – 1 nov 2021
Schilderijen Ineka Croon, fotografie Jan Donders.

Schilder Ineka Croon en fotograaf Jan Donders hebben elkaar op het kunstzinnige vlak gevonden in het uitbeelden van mensen. Mensen die vrolijk zijn, van dansen houden, of bedachtzaam in zichzelf gekeerd zijn. De omgeving van café, woning, straat is een belangrijk element in de kunstwerken. Niet altijd staat ‘de mens in het midden’, ook alledaagse voorwerpen kunnen verwijzen naar de aanwezigheid van personen. Zij zijn het indirecte middelpunt. Het licht in de foto’s en schilderijen speelt een belangrijke rol: accenten leggen waar de kunstenaar de aandacht op wil vestigen. Verf spat van het doek af, het kleurgebruik roept vrolijke gedachten op. De wereld van de mensen is soms surreëel uitgebeeld, de fantasie van de maker is immers niet gebonden aan de reële wereld. Emoties van kunstenaar en toeschouwer raken elkaar.
Kinstkring BeeKk

Gerrit van Esterik bij PCB Advies- en Informatiecentrum

Uit de Biltsche Courant:
De komende maanden is het werk van Gerrit van Esterik te zien bij PCB Advies- en Informatiecentrum in Bilthoven. Van Esterik woont sinds 1981 in Bilthoven. Hij is lange tijd in het onderwijs werkzaam geweest en geeft nog steeds schilderles aan groepen. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met schilderen – olieverf en acryl – aquarelleren en tekenen. Hij exposeerde diverse malen. Het gemeentemuseum van Woerden heeft een schilderij van hem aangekocht . In de Voorhof in De Bilt en in een kleuterschool in Nicaragua heeft hij muurschilderingen aangebracht. Zijn werk is meestal klein van formaat en vertoonde aanvankelijk een zekere affiniteit met het surrealisme. Later werd zijn werk kleuriger, vooral ook in zijn landschappen. Het heeft dan een expressionistische inslag. De laatste tijd zien we weer duidelijk de invloed van het surrealisme. Zijn liefde voor geel is hier goed zichtbaar. We zien ook vaak meer voorstellingen in een schilderij. Het zijn veelal verstilde werken met een persoon.
De expositie van Gerrit van Esterik is te bezichtigen tot eind oktober 2021 in het PCB Advies- en Informatiecentrum, Uilenpad 1 in Bilthoven. De toegang is gratis.
De openingsdagen PCB Advies- en Informatiecentrum zijn dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 -17.00 uur.
Kinstkring BeeKk

Kitty Korver exposeert in Scherpenzeel

Veel van het viltwerk van Kitty Korver zal in de maanden september en oktober komen te hangen in Galerie Te kunst en te Keur, Dorpsstraat 220, 3925 KJ, Scherpenzeel

Daarnaast zal haar werk 2,3 en 4 juli te zien zijn tijdens de Europartfair Amsterdam, Westergas, stand nr.49.
Zie voor adres, openingstijden, bestellen toegangsbewijzen en prijzen: europartfair.com
Als je 3 of 4 juli gratis de artfair wilt bezoeken kun je je aanmelden op www.europartfair.com/tickets en daar bij de discountcode EAF49 invullen.
Als je langs wilt komen, mail haar dan even! (kittykorver@gmail.com)
Kinstkring BeeKk

Expositie Nell Verbeek

Na lange tijd zonder exposities, kunstroutes, kunstmarkten mag Nell Verbeek weer deelnemen aan een expositie. Bij Kerkhof-Galerie en Beeldentuin te Purmerend staat ze samen met Frans van Vuuren (schilderijen) van 28 mei t/m 11 juli 2021 in de kapel.
Let op : de openingstijden van de kapel zijn op vrijdag tm zondag van 13.00-16.00 uur.
Zelf zal ze af en toe aanwezig zijn. De juiste datum laat ze te zijner tijd weten via Facebook.
Kinstkring BeeKk