Berichten van Leden

Aquarellisten in het Stroomhuis

International Watercolor Society (IWS) Holland presenteert deze zomer een nationale aquarellen tentoonstelling in het Stroomhuis in Neerijnen. Op deze mooie locatie zullen IWS leden hun aquarel kunst exposeren. Er zal een grote diversiteit aan aquarellen getoond worden. De bezoekers zullen kunnen genieten van kleurrijke composities, verschillende technieken en er zal een groot aanbod van onderwerpen te zien zijn.
IWS Holland heeft ruim 100 leden die gepassioneerd zijn over het schilderen met 'in wateroplosbare pigmenten'. Aquarel is een complexe techniek die veel oefening vraagt en geduld om het te leren. IWS Holland is onderdeel van IWS international, een wereldwijde organisatie met als doel om de aquarel kunst te promoten.
De prachtige locatie waar dit zal plaatsvinden is het centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland in Neerijnen, Culturele stichting Stroomhuis. Een mooie omgeving om een dagje uit te plannen met het hele gezin.


Wanneer
Van 27 juli t/m 28 augustus 2022
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten.
Op zaterdag 6 en 20 augustus zijn er aquarel
schilder demonstraties te zien.


Waar
Cultureel centrum Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
www.stroomhuisneerijnen.nl

Meer informatie over IWS Holland via website
www.iwsholland.nl
Kunstkring BeeKk

solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos

Van juni tot en met augustus is er een solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos. Uit haar gevarieerde collectie heeft zij gekozen voor het thema muzikanten en dieren.
De overeenkomst hier is dat allen hun wortels hebben in verschillende culturen en dat ze sterk individuele kenmerken hebben. Het is het innerlijke motief wat uit elk individu spreekt dat Rita inspireerden tot een uniek portret. Zoals bij de Gorilla’s er een eenheid is tussen moeder en kind, en ze toch ieder de aandacht op iets anders gericht hebben. Veel van haar werk is realistisch, waarbij de penseelstreek ook het karakter bepaalt van het beeld dat naar voren gebracht word. En bijvoorbeeld is bij de muzikanten uit Kaapstad sporen van geschiedenis dragen in hun outfit en de rotstekeningen op de achtergrond zoals ze die aantrof in Afrika.
Kunstkring BeeKk

Expositie Angelique Ten Holter in Warande Bovenwegen Zeist

Van 31 mei tot 31 augustus exposeert Angelique Ten Holter veertien van haar kleinste sculpturen in Woonzorgcentrum Warande Bovenwegen in Zeist. Zij heeft de vitrinekast in de entree ingericht met beeldjes van Braziliaans, Indiaas en Chinees speksteen in diverse kleuren. Ze zijn qua stijl zowel abstract als semi-figuratief. Alle sculpturen zijn te koop, evenals haar luxe beelden- en gedichtenbundel waarvan een inkijkexemplaar op de leestafel ligt. En als u er toch bent, is koffie met gebak zeer aan te bevelen! Dagelijks geopend van elf tot vier uur.
U vindt Warande Bovenwegen aan de Heideweg 2 in Zeist.
Kunstkring BeeKk

Peter van Ardenne exposeert in Venetië

De VIP- party’s op 21 en 22 april waren een mooi voorspel met een bont en uitbundig gezelschap. Maar op 23 april was het eindelijk écht zover voor Peter van Ardenne en zijn mede-exposanten. Op die dag vond de officiële opening plaats van Personal Structures 2022. Op uitnodiging van het European Cultural Centre Italy tonen meer dan 200 kunstenaars uit alle windstreken hun werk in Palazzo Mora, Palazzo Bembo en Marinaressa Gardens. De installatie The False Prophet met zeven assemblages van Peter staat prachtig opgesteld in Palazzo Mora en oogstte enthousiaste en lovende reacties. De expositie loopt parallel met de grote Biënnale en is t/m 27 november te bezoeken. Voor meer informatie over ECC Italy, de expositie en een blik in de online catalogus: https://ecc-italy.eu/
Kunstkring BeeKk

Margreet de Vries Rampjaar 1672

Dat het Rampjaar van 1672 mij de afgelopen maanden zoveel werkplezier (en okay, ook af en toe stress) heeft gegeven!
Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 neemt Margreet de Vries deel aan de beeldenroute ‘Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld’. Deze beeldenroute wordt in de buurt van Veenendaal en Renswoude georganiseerd door Stichting Landoog.
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat het Rampjaar begon. Landoog heeft in dit nationale herdenkingsjaar het thema 'Verhaal verbeeld' gekozen. 12 Kunstenaars hebben in de natuur nabij Veenendaal en Renswoude vanaf Fort aan de Buursteeg kunstwerken geplaatst die geïnspireerd zijn op de verhalen uit het Rampjaar.
Het startpunt is bij het Fort aan Buursteeg.
De routekaart is gratis te verkrijgen bij de Grebbelounge en het Grebbelinie Bezoekerscentrum bij het Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2, 3927EJ, Renswoude.
Zie ook www.landoog.nl
Over haar bijdrage: ‘De tijd is een soort rivier van gebeurtenissen’, Marcus Aurelius.
Op de door haar gekozen plek is een rustpunt gecreëerd. Een slingerende ‘rivier’ van blauwe, keramische zitelementen nodigt uit om even te mijmeren en te gedenken wat het Rampjaar, maar ook alle andere oorlogen, wanneer en waar ook ter wereld, teweeg hebben gebracht. Dit voor zowel slachtoffers als daders. Een rivier vol vergoten tranen...
Over de uitvoering van het werk:

De 7 keramische zitelement zijn hol, met de hand opgebouwd en op hoge temperatuur gebakken. In het blauwe glazuur, het ‘water’ zijn teksten verwerkt, samengesteld uit woorden die zijn geknipt uit krantenkoppen Deze teksten zijn door middel van keramische transfers in het glazuur gebrand. De fijne scheuren die na deze derde stook ontstonden, heb ik dankbaar gebruikt en extra benadrukt door goudlijm te gebruiken (op z’n Japans: Kintsugi).
De ‘tranen’ zijn gegoten van porselein en deels geglazuurd.
Mooie tocht en veel kijkplezier gewenst!
Kunstkring BeeKk

Marjanne de Boer
exposeert bij Te Kunst en Te Keur

Marjanne de Boer exposeert bij Te Kunst en Te Keur in Scherpenzeel. De expositie is te bezichtigen op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur.
Kunstkring BeeKk

BeeKk Kunstroute 2022

De jaarlijkse BeeKk kunstroute zal dit jaar plaatvinden op 21 en 22 mei. Kijk ook op de site voor meer info
Kunstkring BeeKk

Kees van Gogh
exposeert in Bovenwegen in Zeist

Vanaf 30 januari tot 1 mei exposeert Kees van Gogh met 30 kunstwerken in verpleeghotel Bovenwegen in Zeist.
Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 16.00uur
Kunstkring BeeKk

Geertje Eshuis
exposeert in Oranjepark-flat in Soest


Tot 21 maart hangen schilderijen van Geertje Eshuis in de gangen van de Oranjepark-flat in Soest.
Vredehofstraat 30.
Tot 13.00 uur vrije toegang.
Kunstkring BeeKk

Annemieke Keijzer exposeert
bij Kunst Uit Eigen Provincie


Het jaarlijkse kunstevenement 'Kunst Uit Eigen Provincie' is dit jaar voor de 22e keer georganiseerd door VVSO/WVT.
De expositie is dagelijks te bezoeken van donderdag 23 december t/m dinsdag 4 januari tussen 12.00 en 16.30 uur.
Adres: Talinglaan 10, 3721 EA Bilthoven.
De actuele Corona richtlijnen zijn van toepassing.
Een Corona toegangsbewijs is verplicht.
Kunstkring BeeKk

De Dood Is Een Schoft
werk van Peter van Ardenne

Peter van Ardenne exposeert volgend jaar in Venetië. Hij is door het European Cultural Centre Italy uitgenodigd om een aantal van zijn assemblages te laten zien tijdens de expositie Personal Structures. Een grote manifestatie met kunstenaars uit de hele wereld die parallel loopt met de Biënnale van 23 april t/m 31 oktober 2022. Peter exposeert zijn werk - waarvan hij een deel speciaal voor deze expositie vervaardigde - onder de persoonlijke subtitel De Dood Is Een Schoft, natuurlijk wel vertaald in het Engels en Italiaans.
op https://ecc-italy.eu/exhibitions/upcoming kun je lezen:

"Personal Structures" presents a small part of the complex development of contemporary art. This exhibition as a total can be seen as an indication towards the further global development of contemporary art. This exhibition presents a creative language mainly based upon conceptualizing human expressions in art, rather than focussing on craftsmanship. The exhibited works at our Venice Biennial Art Exhibition, present the awareness of each artist, questioning and reflecting, where do I come from, where am I, and where to go.
Kunstkring BeeKk

Truus van den Heuvel exposeert in het STROOMHUIS

Expositie in het STROOMHUIS Neerijnen, met werk van Truus van den Heuvel.
Het STROOMHUIS kan men vinden aan de Van Pallandtweg1, 4182 CA, in Neerijnen.
De expositie met collages van Truus van den Heuvel en Loes Wolf is te zien op donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uu
Kunstkring BeeKk

Werk van Truus van den Heuvel bij PRESENT

PRESENT, kunst en design, tentoonstelling met betaalbare kunst en design voor de feestdagen met werk van Truus van den Heuvel.
PRESENT is te zien bij KUNSTLIEFDE, Nobelstraat 12 a , 3512 EN Utrecht van 20 november t/m 1 januari. De opening zal op 20 november plaatsvinden.
Truus laat weten:
Al een paar jaar beschilder, doorboor en bewerk ik vierkante paneeltjes en gebruik er soms papiergaren bij. Meestal werk ik aan een aantal paneeltjes tegelijk, laat ze op elkaar reageren en maak zo een combinatie van bij elkaar horende werken, negenluiken vooral. Geabstraheerde landschappelijke figuratie duikt daarbij sinds kort op – niet alleen in de paneeltjes, maar ook in een serie collages die ik onlangs maakte.
Kunstkring BeeKk

=== BeeKk in Beeld ====

In het laatste weekend van oktober is de jaarlijkse BeeKk in Beeld expositie van Kunstkring BeeKk.
Dit keer exposeren 19 kunstenaars in de galerie Kunst in de Kelder, bij de Bilthovense Boekhandel, Juianalaan 1 in Bilthoven.
We kijken uit naar ons publiek en houden ons ook aan enkele covid-regels, dus geen feestelijke opening en er is een gefaseerde aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars.
Kunstkring BeeKk

Peter van Ardenne
bij de Pop-Up-Galerie in Bilthoven

Een voormalig bankgebouw in Bilthoven vol kunst, design en originele cadeaus. Sasja Bork heeft het weer goed voor elkaar in haar 7e pop-up galerie. Peter van Ardenne ( www.assemblage-kunst.com ) is er exposant met vijf assemblages. Ze staan er een aantal weken en worden dan omgewisseld voor ander werk.
Openingstijden:
Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Adresgegevens:
Pop-Up-Galerie Bilthoven
Vinkenlaan 2
3722 AJ Bilthoven
Kunstkring BeeKk

Mirrors of the soul
Werk van Frederique Doelen

Frederique neemt aan een expositie in de galerie van Olivia O'Keeffe in Houten met haar serie 'Mirrors of the soul', waarmee ze een ode aan de vrouw brengt.
Ze zal in de galerie in Houten aanwezig zijn op maandagmiddag 20 september tussen 3 en 5 uur. De expositie loopt t/m zaterdag 27 november.
Kunstkring BeeKk

Wereldverzachter. Werk van Kitty Korver te zien in Te Kunst en Te Keur

Kitty Korver uit Twello. Haar opleiding in de kunst omvat onder meer een verblijf aan de Vrije Academie in Den Haag.
Sinds 2010 maakt Kitty Korver exclusieve holle vilten wandobjecten (met een houten steun- en ophangsysteem).
Haar objecten hebben vaak een grafisch karakter. Hiervoor maakte ze jarenlang keramische objecten.
Door de jaren heen exposeerde ze in galeries en musea door heel Nederland, Europa en Australië.
Een strakke vormgeving en eigenzinnige methodes verbinden de twee disciplines en periodes.
Bij keramiek lag de nadruk vaak op ratio en toegepaste vormgeving, nu wordt in de textiel het werk verrijkt met een meer persoonlijke inhoud.


Werk van Kitty Korver is in september en oktober te zien in galerie Te Kunst en Te Keur. Dorpsstraat 220 3925KJ Scherpenzeel
Kunstkring BeeKk

Mieke de Vries exposeert tijdens de Kunstroute

Uit de Vierklank, door Kees Diepeveen

Mieke de Vries is al vele jaren lid van de Kunstkring Beekk. Op zaterdag 4 en zondag 5 september van 12.00 tot 17.00 uur exposeert zij in het kader van de Kunstroute, beelden en schilderijen in haar tuin op de Kievitlaan 35 in Maartensdijk. ‘Als kind zat ik al graag te tekenen en te knutselen. Het was daarom niet gek dat ik naar de Pedagogische Academie ging’ aldus Mieke.’ Het fijnste vond ik de lessen pedagogiek en creatieve vakken als tekenen, schilderen en werken met klei. Na enkele jaren in het kleuteronderwijs en het gezin ontdekte ik in Hilversum Frater Beatus, een goede docent boetseren en schilderen. Van hem leerde ik vooral goed kijken. Werken naar levend model was wel het moeilijkst. Op mijn kinderen heb ik goed kunnen oefenen’.

Inspiratiebron
Mieke: ‘Bij mijn beelden is het de mens en dan vooral de vrouw die centraal staat. Vrouwen in allerlei vormen en stijlen, dun, lang, kort en dik. Bij mijn schilderijen staat de mens, maar ook de natuur centraal. Landschappen, bloemen en dieren schilder ik met veel plezier en passie. Regelmatig zijn mijn werken te zien op exposities en geef ik lessen in boetseren met klei en was’. Haar eerste expositie was in het toenmalige ziekenhuis Berg en Bosch in Bilthoven. Mieke: ‘Ik had een beeld van een werkpaard gemaakt, die ik in de wei had zitten schetsen. Het beeld kreeg de naam van de eigenaar: ‘de Knol van Krol’. Later belde de heer Krol mij op om te zeggen dat hij interesse had in het beeld’.

Uitdaging
In de jaren ‘70 werd het Cursusproject opgezet in Maartensdijk. Allerlei taalcursussen, kooklessen etc. vonden een gretig publiek. Mieke: ‘Toen besloot ik om ook lessen in boetseren te geven en dat liep vanaf het begin heel erg goed. Exposeren deed ik in de zomermaanden graag op de kunstmarkten van Bergen en Bergen aan Zee met uitzicht op zee/ Ook heb ik aan exposities van de Beekkring deelgenomen in het Gemeentehuis Jagtlust. In het Jubileumjaar 900 jaar De Bilt in 2013 kreeg ik de vraag of ik een beeld van keizerin Mathilde wilde maken. Dat was een uitdaging. Na het lezen van haar geschiedenis heb ik er een krachtige, trotse vrouw van gemaakt die wist wat ze wilde’ aldus Mieke .Het beeld is te zien in een vitrine in de Mathildezaal van het Gemeentehuis.
Mieke maakt nog steeds keramische beelde
Kunstkring BeeKk

Inge Peeze bij de Pop-up Gallery in Bilthoven

Groepsexpositie, 500m2 vol kunst, design en originele cadeaus. Toegankelijk, betaalbaar en met een vrolijke twist. Van Inge Peeze zijn er kleurrijke stillevens te zien en er is een aparte ruimte ingericht met werk uit de serie 'Backdrop'.
De expositie loopt van 2 juli 2021 tot en met oktober 2021.
Openingstijden:
Woensdagen van 1300 tot 1700 uur.
Zaterdagen van 1100 tot 1700 uur.

Adresgegevens:
Pop-up Gallery Bilthoven
Vinkenlaan 2
3722 AJ Bilthoven

Voor meer informatie
Website Inge Peeze: www.ingepeeze.exto.nl
Kunstkring BeeKk